A megrendelt ékszerek kiszállítása a MPL futárszolgálattal történik a vásárló által megadott címre.

A futárszolgálat hétfőtől-péntekig, 8-17 óra között kézbesíti a megrendeléseket.

Amennyiben vásárló ebben időszakban nem tartózkodik a megadott címen, szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol a szállítási időszakban a vásárló biztosan át tudja venni a megrendelt terméket.

A csomag aktuális helyzetéről a szolgáltató értesítést küld a vásárló részére e-mailben a regisztrációban megadott e-mail címre.

Amennyiben a csomag átvétele meghiúsul, a futár értesítést hagy a szállítási címen. Az értesítőn található szám segítségével a Vásárlónak lehetősége van a futárszolgálatnál új szállítási cím és időpont megadására illetve egyeztetésére. A futárszolgálat további 1 alkalommal kísérli meg a megrendelt termékek kiszállítását.

A futárszolgálat összesen kétszeri kézbesítést kísérel meg, azonban, ha a második kiszállítás is sikertelen – vásárlónak felróható okból, akkor a második kiszállítást a szolgáltató csak akkor kísérli meg újból, ha a vásárló a megrendelés ellenértékét átutalással szolgáltató részére kifizette és a vételár a szolgáltató számláján jóváírásra került.

A terméknek a futártól való átvételével illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően a szolgáltatónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. A szállítólevél aláírásával tehát elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).

Ha vásárló sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, a sérülésekről a kiszállítást végző személy jelenlétében jegyzőkönyv felvételét kell kérnie és nem köteles átvenni a terméket. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét a szolgáltató díjmentesen biztosítja és ingyenesen kiszállít egy hibátlan terméket. Az átvételt követően észlelt sérülésért a szolgáltató felelősséget nem vállal!

Szállítási költségek

A szállítások értéke:

  • Személyes átvétel: ingyenes
  • MPL Futárszolgálattal:
  • 50.000Ft-ig terjedő vásárlás esetén: MPL aktuális szolgáltatási díja
  • 50.000Ft-feletti vásárlás esetén: INGYENES
  • Törékeny felár: 500Ft, mely esetben a normál szállítási költséghez ez az összeg hozzáadásra kerül így összesen 1499 Ft. Mivel törékeny (ékszer, porcelán) termékeket is értékesít a szolgáltató, ezért szolgáltató lehetőséget biztosít a törékeny termékeinek biztosítására is, melynek plusz költsége van, azonban csak így tud törékeny termékeiért felelősséget vállalni. Csak abban az esetben tud felelősséget vállalni a termékek épségéért, amennyiben a futárszolgálat munkatársa előtt megtörténik a csomag tartalmának ellenőrzése.

Szállítási határidő

A megrendelés kiszállításának határideje 2-3 munkanap.

Szolgáltató – a Felek eltérő megállapodásának hiányában - a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket.

A szolgáltató késedelme esetén a fogyasztónak minősülő vásárló jogosult póthatáridőt tűzni. Ha a szolgáltató a póthatáridőn belül nem teljesít, a fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni.

A fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni akkor, ha

  1. a szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta; vagy
  2. a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben - és nem máskor - kellett volna teljesíteni.

Személyes átvétel

Vásárló a megrendelt termékeket személyesen is átveheti a szolgáltató 1. pont alatt megjelölt üzlethelyiségeiben. A termék átvételének legkorábbi időpontjáról a szolgáltató telefonon vagy e-mailben értesíti a Vásárlót. A személyes átvételre munkanapokon 9-16 óra és szombati napokon 9-12 óra között kerülhet sor azt követően, hogy a szolgáltató értesítette vásárlót arról, hogy megrendelése átvehető.

Személyes átvétel dunaújvárosi, székesfehérvári, kecskeméti, pécsi, szegedi, kanizsai, zalaegerszegi, szombathelyi, budapesti üzleteiben. Ez az átvételi forma ingyenes, ám vélhetően hosszabb szállítási határidővel tudja csak vállalni a szolgáltató a teljesítést. Az átvétel időpontját minden esetben e-mailben egyeztetik a vásárlóval a szolgáltató munkatársai, ám a kiszállítás határideje ebben az esetben sem haladja meg a 30 napot.

ÁTVÉTELI HELYEK ÜZLETEINKBEN

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Vagy Reset password