Az árverésen való részvétel feltételei

1. Fogalmak

Árverésre jelentkező: az a személy, aki beregisztrálta magát a www.cornerwebshop.hu oldalon található “Bejelentkezés/Fiók létrehozása (regisztráció)” felületen. Az árverésen nem vehetnek részt a CORNER cégcsoport munkavállalói, valamint azok egy háztartásban élő közeli hozzátartozói (Ptk. 685. § b.).

Árverési vevő: az a személy, aki az árverési tételre vételi ajánlatot tesz.

Árverési tétel: lehet 1 db tétel, vagy több db tételből álló egység, a továbbiakban csomag (szett).

Árverező: Corner-Trade Kft.

Limit ár: az ár, amelyen az Árverezőnek eladási kötelezettsége keletkezik., amelyért az Árverési vevő azonnal, az árverés eredetileg tervezett végénél hamarabb is megvásárolhatja a terméket.

Bánatpénz: egyes – nagy értékű aukciós termékek – esetekben az árverésen való részvétel feltétele. A bánatpénz összege a licitáló által megadott bankkártyán befoglalásra kerül (levonásra nem). Bánatpénz terhelésének feloldása az aukció végét követő 24 órán belül feloldásra kerül, kivéve az aukció nyertesét akinél a megvásárolt termék kifizetését követő 24 órán belül kerül feloldásra a bánatpénz összegének foglalása.

Árverés nyertese: az a személy, aki az árverés során a legmagasabb összeget ajánlotta az árverési tételért.

Minimum lépésköz (összeg): az az összeg, amellyel az Árverési vevőnek az addig tett licit összegét legalább emelnie kell. A minimum összeg az aukciós felületen kerül feltüntetésre.

Az árverési jelentkezőnek vételi kötelezettsége keletkezik arra az esetre, ha az árverésen a legmagasabb ajánlatot teszi.

A termék aukciós felületén található “ajánlatok” vagy a “saját fiók” menüpont alatt a licitáló nyomon követheti az aukció állását.

2. Az árverési oldal használata

1. A főoldalon adja meg azonosítóját (email cím), jelszavát. Ha még nem rendelkezik azonosítóval és jelszóval, regisztráljon. Regisztrációkor ügyeljen a megadott adatok helyességére, különösen figyeljen e-mail címének, és telefonszámának pontosságára.

2. Bejelentkezést követően kattintson a ”Termékeink/Aukciók” menüpontra, válasszon terméket, amelynek licitálásán részt kíván venni.

3. Licitáljon

a. Első licitálóként bármekkora az utolsó ajánlatnál nagyobb összeget ajánlhat.

b. Az ezt követő licitek esetében az előző licitnél a minimum lépésközzel kell magasabb összeget ajánlania.

c. Az “Automatikus ajánlat” gomb egyszeri megnyomásával és az első licitösszeg beírásával automatikusan emelheti a minimum lépésközzel a választott eszköz licitjét.

d. A licitet az “Ajánlatom” gomb megnyomásával küldheti el.

e. Amennyiben Öné a legmagasabb ajánlat, a felületen a “nyertes ajánlat” mezőben az ajánlattevő által megadott felhasználói név láthatóvá válik.

f. Amennyiben az oldal utolsó frissítését követően, de időben még Ön előtt más licitáló az Ön automatikus ajánlatával megegyező összegű licitet tett, akkor az utolsó licitet megtévő felhasználóé a nyertes ajánlat.

g. Amennyiben Ön már licitált egy termékre/ készletre, de azt más licitáló túl licitálta e-mailben és az ajánlatok között a web felületen is tájékoztatást kap.

4. Az árverés lezárásakor minden résztvevőnek egy üzenet jelenik Meg az árverési felületen, amely tájékoztatást ad az árverés eredményéről.

 

5. Az árverés nyertesét az Árverező az árverés lezárását követően 2 munkanapon belül regisztrációban megadott e-mail címen és/vagy telefonszámon tájékoztatja a szerződéskötés menetéről.

6. Az "ajánlat" gombra kattintva megtekintheti a licittörténetet, amely tájékoztatást ad az eszközre vagy készletre érkezett összes érvényes licit összegéről és időpontjáról. A funkció az árverés alatt folyamatosan elérhető.

3. A bánatpénz és egyéb vonatkozó szabályok

Az egyes eszközök vagy készletek árverésen való részvétel feltétele az eszközöknél vagy készleteknél megjelölt bánatpénz befoglalása

- A bánatpénzt az árverésen résztvevő bankkártyáján kerül beterhelésre

- Az árverésen részvételhez szükséges jogosultság a regisztrálással teljesül

- Az árverésre jelentkező visszavonhatatlan vételi kötelezettséget vállal az árverési tételre arra az esetre, ha ő az árverés nyertese.

4. A licitálás menete

Az árverés megkezdésekor az első licit összege a limit árnál alacsonyabb és magasabb is lehet. A következő licit összegének legalább a minimum összeggel kell nagyobbnak lennie az előző licit összegénél.

Több darabos készlet esetében a készlet egészre vonatkozóan kell ajánlatot tenni!

- Amennyiben az árverés során ajánlott legmagasabb licit nem éri el a limitárat, az Árverezőnek kizárólag eladási joga, de nem eladási kötelezettsége, az árverés nyertesének vételi kötelezettsége keletkezik.

- Abban az esetben, ha a legmagasabb licit eléri, vagy meghaladja az árverési tétel limitárát, az Árverezőnek eladási kötelezettsége, az árverés nyertesének vételi kötelezettsége keletkezik.

5. A vételár megfizetése

Az árverés nyertese az árverés lezárását követő 5 munkanapon belül köteles az adásvételi szerződést megkötni. A nyertest az Árverező az árverés lezárását követően 2 munkanapon belül regisztrációban megadott e-mail címen és/vagy telefonszámon tájékoztatja a szerződéskötés menetéről. Amennyiben a megkeresés nem volt sikeres, az Árverező a következő munkanapon újra megkísérli a nyertes megkeresését. Ha ez a megkeresés is sikertelen, az árverés nyertese további egy héten belül jelentkezhet a honlapon (www.cornergroup.hu) feltüntetett elérhetőségen.

Bánatpénz befoglalása esetén Árverező azon Árverési vevőknek, akik eredménytelenül licitáltak 1 munkanapon belül feloldja a bánatpénz összegét a használt bankkártyán.

Észrevételeivel, kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz a info@cornergroup.hu e-mail címen, vagy a 30/3662191–as telefonszámon.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Vagy Reset password